fbpx

Al 25 jaar dé online partner voor bedrijven en organisaties in Nederland

Het openbare internet bestaat (ongeveer) 30 jaar

Hoe oud is het internet? Dat hangt ervan af wat je rekent als het begin. Op 29 oktober 1969 maakten de eerste computers al contact met elkaar. In augustus 1991 ging de eerste website in de lucht. Deze staat nog steeds op internet onder: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

In Nederland zou je de lancering van De Digitale Stad als startpunt van het internet kunnen beschouwen in 1994.

Na 1994 heeft het internet zich stormachtig ontwikkeld tot datgene wat we nu kennen. De online bedrijven die nu alom bekend zijn hebben een historie van maximaal 25 jaar, daarvoor bestonden ze nog niet. Zo begonnen de studenten Larry Page en Sergey Brin in 1996 vanuit hun zolderkamer Google, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een techreus. In 2020 haalde Alphabet, het moederbedrijf van Google, een omzet van 182,5 miljard dollar.

In 1994 kwam ook de eerste smartphone op de markt: de IBM Simon. Je kon er e-mails mee versturen en de agenda erop beheren, dat was het. In 2000 kwam de eerste smartphone met camera: de Ericsson R380. Smartphones werden pas echt een succes toen Apple in 2007 de iPhone presenteerde. 

In de afgelopen 25 jaar zijn er heel veel internetbedrijven opgericht, waarvan een aantal alweer vergane glorie zijn. Zo zijn er nog weinig mensen die gebruikmaken van zoekmachine Ilse. En het in 2004 opgerichte Hyves is al sinds 2013 geen sociaalnetwerksite meer. Het ook in 2004 opgerichte Facebook heeft meer succes. Dat telde in december 2020 zo’n 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers en heeft een belangrijke plaats in de wereld ingenomen. Andere bekende platformen en apps die na Facebook geïntroduceerd werden zijn Twitter (2006), WhatsApp (2009), Instagram (2010), Snapchat (2011) en TikTok (2016). 

Het internet zorgde er ook voor dat nieuwe bedrijven als Booking.com, Uber en Thuisbezorgd.nl hele bedrijfstakken ontwrichtten. Blockchaintechnologie heeft cryptovaluta zoals Bitcoin mogelijk gemaakt. Een wereld zonder internet is niet meer denkbaar. Vandaag de dag communiceert bijna iedereen via het internet en heeft ieder zichzelf respecterend bedrijf een website en sociale media kanalen.

NIEUW! Benieuwd hoe goed je op dit moment vindbaar bent?

Om beter vindbaar te worden is het belangrijk om te weten hoe goed je op dit moment vindbaar bent. Ontdek wat jouw meest succesvolle zoekwoorden en pagina’s zijn en kom er achter wat jij nog beter kunt doen!

Tijdelijk GRATIS t.w.v. € 49,99